torstai 13. lokakuuta 2016

Huopikkaat, huopikkaat...

Edellisessä postauksessa kerroin innostuksestani huopatossuihin ja niitä onkin syntymässä joululahjoiksi parit kappaleet.

Anopin tossut pääsivät lopulta pois sieltä pesukoneesta. :) Ja olivat hyvin huopuneet.

Huovutin tossut 50 asteen kirjopesuohjelmalla, pyyheliinan kanssa.

Ensi kerralla kyllä laitan tossujen kanssa saman värisen pyyheliinan pyörimään, sillä nyt tossuissa on aavistus tummansinistä nukkaa, joka siis peräisin niiden kanssa koneessa olleesta pyyheliinasta.

Tossut ovat vielä viimeistelemättä, koska lähdimme reissuun niiden valmistuttua, enkä ehtinyt sitä tehdä. Ajattelin kostuttaa tossut uudelleen ja harjata ne kovalla harjalla. Lisäksi suunnitelmissa on huovuttaa tossuihin vielä sydän- tai lumihiutalekoristeet.

Ohje tossuihin löytyy Novitan arkistosta nimellä Huovutetut tossut kukkakoristeella.
Lankana tossuissa Novita Joki, väri 572, punainen. Reunoissa käytin väriä 010, luonnonvalkoinen.
Virkkasin tossut kaksinkertaisella langalla ja koukkuna oli 9.00 mm. Tossuista tuli juuri sopivat, koko n. 39-40.




Työn alla on nyt samaa ohjetta muokkaillen tossut appiukolle. Saa nähdä, kuinka ohjeen suurentaminen onnistuu :)

Huopatossuihin hurmaantuneena suunnittelin virkkaavani tossut myös 11 kk pojalleni. Tossut ovat vasta suunnitteluasteella, mutta siitä olen varma, että tossujen varret aion kutoa jollain kivalla palmikolla ja ehkä laittaa varsiin vähän ketjujakin, jotta poitsu voi rokkailla ;)

Langat pojan huopatossuihin tilasin Adlibrikselta (Adlibris.com). Langoiksi valikoitui Dropsin Eskimo, väri 14, tummanharmaa. Varret suunnittelin kutovani Adlibriksen omalla Baby Merinolla, väriksi valitsin ihanan Dusty Blue:n.

Odotan lankoja saapuvaksi parin päivän sisällä, mutta sitten matkaamme maanantaina kohti Vilnaa miehen kanssa, niin käsityöt saa hetken odottaa. :) Postaan tossuista sitten tarkemmin, kun ovat valmiit :)

Käsityön iloa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti