lauantai 10. syyskuuta 2016

Pipo puikoilta

Tuskailin pipon kanssa usean päivän - purin, tein, purin, tein ja taas purin, mutta nyt se on valmis ja pääsee heti mökkireissulle testiin. :) Eilen illalla ajattelin sen lopulta olevan valmis, mutta kun sovitin sitä mieheni päähän (vaikka tämän piti olla osa synttärilahjaa, en ole hyvä pitämään salaisuuksia *hih*) totesin, ettei sellainen liian löysä pipo olekaan hyvä. Ja taas purin yli puolet piposta pois. Lopullisessa pipossa on korkeutta 24 cm, suunnitellun 30 cm sijaan.




Aiemmin takkusin sen kanssa, mitä laittaisin tuonne viimeiseksi kuvioksi. Siihenkin minulla oli monta eri ideaa, mutta mikään niistä ei näyttänyt hyvältä, joka oli yksi syy siihen, miksi pipo kärsi niin monta purkutuomiota. Päädyin siihen, että käytän yläosassa samaa kuviota, kun mikä pipossa on heti joustinneuleen jälkeen. Kaikki muut kuviot näyttivät pipossa jotenkin irrallisilta. 

Pipoa purkaessani (useasti) hukkasin kierrosten aloituskohdan ja kuviot menivät ristiin. Ja en osaa laskea nurjia silmukoita ollenkaan, joten kierroksen aloituskohdan löytäminen oli aina kovin haasteellista. :D Nyt joku varmaan  miettii, mikähän se ohjekin mahtaa olla, kun en osaa edes neuloa. Kerronkin rehellisesti, että siitähän voi tulla mitä vaan :D 

Ohje Ravelryssa.

Sinulla ei tarvitse olla tunnuksia Ravelryyn, voit ostaa ohjeen myös täältä / You do not have to be Ravelry member, you can buy the pattern here:


Maksu tapahtuu Paypalin kautta / pay with Paypal. 




2 kommenttia:

  1. Ihana pipo. Tehdäänkö tuo 5,5 pyöröpuikolla vaikka naava langassa on puikko suositus 7 ?

    VastaaPoista
  2. Näin tein itse.. mun mielestä jälki ei seiskan puikoilla ollut nättiä.. mutta lähtökohtaisestihan puikkosuosituksia kai kannattaisi noudattaa :)

    VastaaPoista