keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Pipon ohje

Iski paniikki ennen joulua, kun virkkasin kummitädille aiemmin postaamani Arctic Sky-sukat, että mitäpä sitä kummisedälle. No pipo!



Tässä sinne päin  ohjetta pipoon, kaavioineen.

Neuloin kummisedän pipon kaksinkertaisesta Adlibriksen Alpakka- langasta ja 4 mm puikoilla. Pohjavärinä pipossa on musta ja kuviot on neulottu vaaleanharmaalla.

Silmukoita loin pipoon 100 (pipon kaavio on 4:llä jaollinen, joten ota tämä huomioon silmukoita luodessasi) .
Alussa neuloin suljettuna neuleena 15 krs:ta 1 o, 1 n joustinta.

Joustimen jälkeen neuloin mustalla langalla muutaman kierroksen oikeaa ja aloitin kaavion mukaan (kaavio on neljällä jaollinen) neulomisen.


Kaavion jälkeen neuloin jälleen muutaman kierroksen oikeaa ja aloitin kavennukset joka puikon lopussa 2 o yhteen kierros loppuun ja yksi kierros oikeaa. Jatkoin kierroksia niin kauan kunnes puikolla oli 4 silmukkaa, jotka sitten vedin langan läpi ja päättelin pipon. Muistaakseni viimeisillä kierroksilla tein vain kavennuksia, enkä neulonut kavennuskierrosten väliin yhtä kierrosta oikeaa.


Tämä toinen pipo on neulottu tummanharmaalla Madame Tricote Parisin Merino gold 200 langalla ja kuviot on tehty kaksinkertaisesta Adlibriksen Alpakkalangasta, vaaleanharmaa oli sävy. Sama kuin aiemmin tehdyssä pipossa. Toisessa pipossa on 92 silmukkaa. Molemmat pipot ovat miesten kokoa. Tämä jälkimmäinen on venyttämättä n. 46 cm.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti